Vi summerar året och önskar God Jul!

/221223
Vi på Change the game ser tillbaka på ett intensivt och lärorikt år. Under året som gått har vi spridit kunskap om rörelserikedom (physical literacy) genom medverkan på en rad olika mötesplatser – såväl lokalt, nationellt som internationellt – och genom olika utbildningsuppdrag för och stöttning av ledare inom flera olika sektorer. Vi ser ett särskilt ökande intresse från aktörer som arbetar med samhällsplanering och hållbart samhällsutveckling, vilket är mycket glädjande och viktigt.

Under 2022 arrangerade vi tillsammans med våra lokala medspelare vårt årliga event – ”Change the game 2022” – som bl a innehöll en internationell konferens, specialutbildning och aktivitetsdagar med totalt över 5000 deltagare.
Här kan ni kolla in höjdpunkter och intervjuer med några av talarna som delade många mycket värdefulla insikter och erfarenheter.

I januari avslutas det Vinnova finansierade projektet ”Rörelserika offentliga miljöer” där vi med 14 andra partners har utforskat hur vi kan forma våra offentliga miljöer med rörelserikedom som kompass. Under februari och mars kommer prototyper, resultat och lärdomar kommuniceras på olika sätt. Mer info kommer efter nyår.

Mötesplats Stöcke, den första anläggningen som byggts med rörelserikedom som kompass, öppnade i mars och resan fortsätter med att utvecklar både platsen, program och personer med detta sociala innovationsverktyg. Vi har förmånen att vara med som kunskapspartner i denna proceess. Kika gärna in, anläggningen är verkligen värd ett besök!

Vi vill rikta ett stort varmt tack för alla givande samarbeten under det gångna året. Ett särskilt tack till vår grundare Balticgruppen och våra lokala medspelare Idrottshögskolan vid Umeå universitet, Region Västerbotten, RF-SISU Västerbotten och Umeå kommun.

Med dessa rader önskar vi en riktigt God Jul och ser med spänning fram emot 2023 och nya steg på resan mot ett rörelserikt samhälle – där alla har god chans till ett aktivt, hälsosamt liv och sin bästa livsresa.

Vill du hålla dig uppdaterad kring Change the game? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Change the game inleder samarbete med IPLA

Kolla in

Q&A med talare
Change the game
2023

Kolla in

Vår nya podd:
Rörelserevolutionen

Kolla in