Change the game arrangerar stor internationell konferens 2019 i Umeå med världsledande idrottsorganisation

Change the game kommer tillsammans med kanadensiska Sport for life arrangera IPLC ”International Physical Literacy Conference”, vilket blir första gången den arrangeras i Europa. Konferensen äger rum 11–13 september som en del av Change the game dagarna 2019 och förväntas få minst 450 deltagare från både Sverige och utlandet.

Intresset för physical literacy, det för många nya konceptet och perspektivet för att få fler barn idrotta och att röra på sig tillräckligt mycket, växer snabbt. Både i Sverige och i världen. I Kanada har Sport for life utvecklat flera modeller för att utveckla idrottsutövare och för att få människor att utveckla lust och förmåga att röra sig överhuvudtaget. Modellerna och insikterna som de består av har sprids snabbt runt om i världen. Physical literacy har anammats av många sektorer och används allt oftare för olika sektorer att samverka kring för att skapa förutsättningar för att invånare ska bli aktiva och välmående.

Sport for life arbetar med utveckling av idrott och physical literacy och inriktar sig på att främja samverkan mellan samhällens olika sektorer.

– We are enthusiastic to host the first European International Physical Literacy together with Change the game. We will bring global leaders in physical literacy together with experts in education, health, sports and recreation to present, learn and apply physical literacy, säger Richard Way, CEO, Sport for life.

Lagbygget Change the game har sedan 2016 fokuserat på att genom aktiviteter och utbildningar sprida physical literacy, eller rörelserikedom som vi valt att kalla det på svenska.

– Rörelserikedom engagerar, skapar samverkan och förhoppningsvis nödvändig förändring så det känns fantastiskt spännande att få hit IPLC 2019, säger Jonas Olsson, vd och ägare, Balticgruppen och tillika grundare av Change the game.

I Umeå, Västerbotten och i alla andra län landet görs nu en ny satsning av Riksidrottsförbundet .

– Perfekt tajming med denna jättekonferens då RF har fått ett stort uppdrag av regeringen att genom en skolsatsning öka barns fysiska aktivitet. Vi tänker bygga vår strategi och samverkan på just physical literacy för att bygga rörelserika samhällen, så konferensen IPLC 2019 kommer hjälpa oss mycket både på ett lokalt, regionalt och nationellt plan, säger Niclas Bromark, Västerbotten.

Mer info:
iplc.info
physicalliteracy.ca
sportforlife.ca

Change the game inleder samarbete med IPLA

Kolla in

Q&A med talare
Change the game
2023

Kolla in

Vår nya podd:
Rörelserevolutionen

Kolla in