Stora Aktivitetsdagen 2019

Lördag 14/9, 10.00 – 16.00, Nolia Idrottscentrum Umeå

Barn och ungdomar får chansen att prova på massor av aktiviteter. Vuxna får inspiration, insikter, tips och verktyg för att utveckla barn och ungas lust, förmåga och möjlighet att röra sig. Utgångspunkten är rörelserikedom (physical literacy) som är en ny nyckel för att öka chanserna till ett aktivt/hälsosamt liv och bättre prestationer inom bl a skolan och idrotten.

Alla aktiviteter är kostnadsfria. Det behövs ingen föranmälan, förutom till Rörelseriket, se mer information nedan.Det händer under aktivitetsdagen

Se även

 

 

 


En stigande inaktivitet bland barn hotar deras framtida hälsa i många nationer runt om i världen. Barn blir fysiskt aktiva om de känner sig trygga med att vara aktiva i olika miljöer. Detta självförtroende skapas genom att lära sig grundläggande rörelseförmågor – att bli rörelserik – som barn.

Att vara rörelserik är nämligen lika viktigt som att kunna räkna, skriva och läsa. Det är också grundläggande för att barn och unga ska vilja prova på och utvecklas inom olika idrotter utifrån deras villkor. Vi vill att så många som möjligt ska ha lusten och förmågan att röra sig – så mycket som möjligt, så länge som möjligt!


Change the game inleder samarbete med IPLA

Kolla in

Q&A med talare
Change the game
2023

Kolla in

Vår nya podd:
Rörelserevolutionen

Kolla in