Visa upp er förening på Change the games stora aktivitetsdag 14/9 2019!

Till hösten arrangeras för sjätte året denna stora aktivitetsdag som är en del av Change the game 10-14/9 2019. Tillsammans med Umeå Fritid och SISU idrottsutbildarna bjuder vi även i år in föreningar att medverka genom att arrangera ”testa-på-aktivitet” och informera om sin verksamhet till föräldrar och potentiella ledare.

Den 14 september – Nolia idrottscentrum

Alla barn, ungdomar, föräldrar och ledare bjuds in till en aktivitetsdag som är kostnadsfri. Barn och ungdomar får under dagen chansen att prova på ny åldersanpassad träning och testa på massor av idrotter sida vid sida med några av våra främsta utövare. Detta samtidigt som föräldrar och ledare får ta del av senaste forskningen och verktyg för hur vi kan göra barn och unga rörelserika och därigenom få ökat självförtroende och lust att röra på sig.

Vi förväntar oss en fantastisk härlig atmosfär där tusentals besökare får en riktig rolig och peppande dag.

Att medverka som förening

Björklöven, IBK Dalen, IKSU innebandy, IK Fjällvinden, Umeå FC, UHSK Alpint, IFK Umeå Skidor, Umeå Bskt och Umeå IK Fotboll kommer precis som tidigare år arrangera aktiviteter där barn och ungdomar får testa på deras idrotter. Nu finns möjlighet för alla andra föreningar att också erbjuda roliga aktiviteter.

Det finns utrymme för fler aktiviteter och vi vill gärna bredda utbudet så att besökarna kan få uppleva lite mer av den mångfald som finns inom idrotten och fysiska aktiviteter. Aktiviteter bör kunna genomföras inomhus, endast ett begränsat antal aktiviteter kommer placeras utomhus.

Intresseanmälan

Vill ni arrangera ”testa-på-aktivitet” så skickar ni in er intresseanmälan via formuläret nedan. Vi behöver er intresseanmälan senast 31 maj.

Urvalskriterier för ”testa-på-aktivitet”:


Formulär intresseanmälan

   

  Besked
  Change the game kontaktar de föreningar som får möjlighet att arrangera ”testa-på-aktivitet” senast 21 juni.

  Dessa föreningar bjuds in till ett obligatoriskt planeringsmöte som kommer arrangeras tisdag den 20 augusti kl 17.30–19.30 hos SISU idrottsutbildarna (Idrottens hus, Kungsgatan 89). Förutom praktisk information så bjuds det på tips på design av aktiviteter, ytan och mötet med besökare samt pepp/info om rörelserikedom (physical literacy) av  expert från SISU idrottsutbildarna.

   

  Vid ev frågor om ”testa-på-aktiviteter” kontakta oss på:
  info@changethegameumea.se

  Varmt välkomna med er intresseanmälan!

  Change the game inleder samarbete med IPLA

  Kolla in

  Q&A med talare
  Change the game
  2023

  Kolla in

  Vår nya podd:
  Rörelserevolutionen

  Kolla in