Visa upp er förening på Change the game!

Till hösten arrangeras för femte året en stor aktivitetsdag. Tillsammans med Umeå Fritid och SISU idrottsutbildarna bjuder vi även i år in föreningar att medverka genom att arrangera ”testa-på-aktivitet” och informera om sin verksamhet till föräldrar och potentiella ledare.

Den 15 september – Nolia idrottscentrum

Alla barn, ungdomar, föräldrar och ledare bjuds in till en aktivitetsdag som är kostnadsfri. Barn och ungdomar får under dagen chansen att prova på ny åldersanpassad träning och testa på massor av idrotter sida vid sida med några av våra främsta utövare. Detta samtidigt som föräldrar och ledare får ta del av senaste forskningen och verktyg för hur vi kan göra barn och unga rörelserika och därigenom få ökat självförtroende och lust att röra på sig. Årets tema är ”Idéer för rörelserikedom”.

Vi förväntar oss en fantastisk härlig atmosfär där ca 5–10 000 besökare får en riktig rolig och peppande dag som bidrar till att ännu fler idrottar eller är tillräckligt fysiskt aktiva.

Att medverka som förening

Björklöven, IBK Dalen, IKSU innebandy, IK Fjällvinden, Umeå FC, UHSK Alpint, IFK Umeå Skidor, Umeå Bskt och Umeå IK Fotboll kommer precis som tidigare år arrangera aktiviteter där barn och ungdomar får testa på deras idrotter. Nu finns möjlighet för alla andra föreningar att också erbjuda roliga aktiviteter.

Det finns utrymme för fler aktiviteter och vi vill gärna bredda utbudet så att besökarna kan få uppleva lite mer av den mångfald som finns inom idrotten och fysiska aktiviteter. Aktiviteter bör kunna genomföras inomhus, endast ett begränsat antal aktiviteter kommer placeras utomhus.

Intresseanmälan

Vill ni arrangera ”testa-på-aktivitet” så behöver vi er intresseanmälan senast 12 juni.

 

Change the game kontaktar de föreningar som får möjlighet att arrangera ”testa-på-aktivitet” senast 29 juni.

Dessa föreningar bjuds in till obligatoriskt planeringsmöte som kommer arrangeras den 20 augusti kl 17.30–19.30 hos SISU idrottsutbildarna (Idrottens hus, Kungsgatan 89). Förutom praktisk information så bjuds det på tips på design av aktiviteter, ytan och mötet med besökare samt pepp/info om rörelserikedom (physical literacy) av  expert från SISU idrottsutbildarna.

Urvalskriterier för ”testa-på-aktivitet”:

Vid ev frågor om ”testa-på-aktiviteter” kontakta:
Tom Englén, info@changethegameumea.se
Tel 090-13 31 28

Rätt till rörelse

Läs mer om projektet

Kommande events

Kolla in

IPLC Europe
– Umeå 2019

Kolla in