Visa upp er idrott på Change the game 26/9!

Till hösten arrangeras för andra året en stor aktivitetsdag av laget bakom Change the game (Balticgruppen och medspelande organisationer). Nytt för i år är att Umeå kommun och SISU idrottsutbildarna fått möjlighet att bjuda in föreningar att medverka genom att arrangera ”testa-på-aktivitet” och informera om sin verksamhet.

Aktivitetsdagen 26/9, Nolia idrottscentrum

Change the game bjuder nu in alla barn, ungdomar, föräldrar och ledare till en aktivitetsdag som är kostnadsfri. Barn och ungdomar får under dagen chansen att prova på ny åldersanpassad träning och testa på massor av idrotter sida vid sida med några av våra främsta utövare. Detta samtidigt som föräldrar och ledare får ta del av senaste forskningen och verktyg för hur vi kan göra idrotten ännu bättre för barn och ungdomar.
”Alla ska tycka idrott är kul” är strävan för Change the game, mer om projektet hittar ni här.

Vi förväntar oss en fantastisk härlig atmosfär där vi hoppas på ca 10 000 besökare ska få en riktig rolig och peppande dag som bidrar till att ännu fler idrottar och gör det ännu längre!
Film från aktivitetsdagen 2014

Två sätt att medverka som förening

1. Testa-på-aktivitet

Nu finns möjlighet för alla föreningar att erbjuda roliga aktiviteter. Det finns utrymme för många idrotter att vara med och vi vill gärna bredda utbudet så att besökarna kan få uppleva lite mer av den mångfald som finns inom idrotten. Alla aktiviteter ska genomföras inomhus.

Vill ni arrangera ”testa-på-aktivitet” så behöver vi er intresseanmälan senast 10 juni.
Den skickas till: info@changethegameumea.se

Ange i intresseanmälan:

  • Förening/förbund
  • Kontaktperson/er (namn, mail, tel nr)
  • Idrott
  • Beskrivning av er aktivitet
  • Behov av yta och material (vid behov så finns begränsad möjlighet att hyra material av Umeå kommun och/eller ev ordna genom dialog med andra medverkande föreningar.)

Med Sisu idrottsutbildarna och Umeå kommun kommer vi senast 18 juni välja ut och kontakta de föreningar som får möjlighet att arrangera ”testa-på-aktvitet”.

Urvalskriterier för ”testa-på-aktivitet”:

Vid ev frågor om ”testa-på-aktiviteter” kontakta:
Tom Englén, info@changethegameumea.se
Tel 090-13 31 28

2. Anslag på tavla

För alla idrottsföreningar finns även möjlighet att sätta upp ett anslag på en stor tavla som kommer finnas på arenan under aktivitetsdagen.
Vilket vi tror är en fin möjlighet att informera många peppade barn och föräldrar om er verksamhet och locka fler utövare till er idrott.

Vill ni informera om er förening/idrott på anslagstavlan så behöver vi er intresseanmälan senast 28 augusti.

Anslaget på tavlan ska vara i A4 format och ska skickas i pdf format senast 4 september till tavlan@changethegameumea.se

Vi ev frågor om anslag på tavla kontakta:
Elin Jonsson, 090-13 31 69
tavlan@changethegameumea.se

Varmt välkomna med er intresseanmälan!

Change the game inleder samarbete med IPLA

Kolla in

Q&A med talare
Change the game
2023

Kolla in

Vår nya podd:
Rörelserevolutionen

Kolla in