Seminarium 220506 – Design av rörelserika offentliga miljöer

Seminariet ger dig en fördjupning om vad rörelserikedom (physical literacy) är och hur det kan användas som kompass för att designa fysiska miljöer.

Dean Kriellaars är huvudtalare och kommer presentera designprinciper – PLEED (Physical Literacy Enriched Environmental Design) – som ger förutsättningar för att skapa miljöer som ökar lusten, förmågan
och möjlighet att röra på sig och som bidrar till att på ett hållbart
sätt utveckla attraktiva livsmiljöer.

Dean är expert och en av världens främsta ambassadörer för physical literacy, väl anlitad talare världen över och har utvecklat många metoder och program som används brett i Kanada och internationellt.

Kolla in en kort video med Dean om ämnet via denna länk.

Anmälan
Anmäl dig via denna länk.
Kostnadsfritt (en del av projektet Rörelserika offentliga miljöer*)
Begränsat antal platser.

Tid & plats
Kl 15.00 – 16.15 med möjlighet till en stunds skönt efterhäng.
På Great Hub Campus i Umeå.

Varmt välkommen!

”Physical literacy-enriched environments look very different than our traditional physical activity-enriched environments, which aren ́t working.” 

– Dr Dean Kriellaars


* Change the game tillsammans med Umeå kommun och 12 andra organisationer genomför under 2021-2023 det Vinnovafinansierade projektet ”Rörelserika offentliga miljöer”.
Vi ska tillsammans med andra aktörer förnya offentliga miljöer med rörelserikedom som kompass. Syftet är att ge barn och unga möjlighet att utveckla ett aktivt och hälsosamt liv samt skapa attraktiva och hållbara samhällen.

Change the game inleder samarbete med IPLA

Kolla in

Q&A med talare
Change the game
2023

Kolla in

Vår nya podd:
Rörelserevolutionen

Kolla in