Rörelseriket

Barn i åldrarna 7-12 år får på ett roligt sätt testa sina gränser, utmana sig själva och prova nya rörelser i en ny version av den populära övningsbanan, kallad Rörelseriket.

Om Rörelseriket

Rörelseriket är en blandning av lekbaserade, åldersanpassade utmaningar som visar hur man med rörelserikedom som kompass kan skapa roliga övningar som ökar lusten och förmågan att röra på sig.

  • Rörelseriket tar totalt ca 50 minuter inkl. incheckning och genomförande av banan.
  • Banan (den fysiska aktiviteten) består i 4 instruktörsledda stationer och tar ca 40 minuter (med pauser och spännande instruktioner).
  • Föräldrar kan följa med på ”utsidan” av banan och lära sig om åldersanpassade övningar. Vänligen visa hänsyn till barnen som kanske fokuserar på att undvika krokodiler eller andra spännande utmaningar. Att heja på är såklart roligt – men heja diskret – varför inte med en rörelserik gest!
  • Barnet behöver oömma kläder och gympaskor för inomhusbruk (finns möjlighet att byta skor och lämna sina uteskor på plats).

Anmälan Rörelseriket

Anmäl ditt barn här redan nu för att säkra en plats. Man kan anmäla sig till olika pass. Passen startar löpande var 10:de minut där starter respektive halvtimme är åldersanpassade för åk 1-3 respektive 4-6. Begränsat antal platser.

  • Ditt barn behöver pricka av sig i Rörelserikets informationsdisk ca 10-15 minuter innan passet (kan upptså kö).
  • Drop in-platser finns till varje pass – fråga personalen i registreringsdisken om tillgänglighet.

Ta mig till Rörelserikets anmälningssida!

VK’s familjepass

Du som förälder kan delta i Rörelseriket tillsammans med ditt barn! Barn 7–12 år kan tillsammans med en förälder/ansvarig vuxen delta under VK’s familjepass under eftermiddagen (se tillgängliga pass på anmälningssidan). Du som förälder är bästa förebilden för att ditt barn ska få ett fysiskt aktivt liv. Det vill vi tillsammans med Västerbottens-Kuriren lyfta och förmedla med dessa peppande pass där Kurre så klart är med!

Anmälan till VK’s familjepass görs via anmälningssidan till Rörelseriket.

 

Rörelserikets stationsövningar

Testa Rörelserikets stationsövningar hemma eller vid nästa träningstillfälle! Se alla stationsövningar här.

Rörelseriket är designat av Change the games rörelseintruktörer Johan Andreasson och Grim Jernudd tillsammans med studenter från Idrottshögskolan Umeå universitet och arrangeras i samarbete med Change the games medspelande föreningar.

Change the game inleder samarbete med IPLA

Kolla in

Q&A med talare
Change the game
2023

Kolla in

Om rörelserikedom – ny och mer info

Kolla in