Tomtebobadet

Rörelseutmaningar

Leta reda på en liten sten och testa att skicka den från din ena hand till den andra, upp och ner i samma hand, och sedan tillbaka till den första handen, upp och ner igen och så vidare, som ett U. 

Om du är med en kompis, ställ er mitt emot varandra och skicka runt stenen mellan era händer i en bana som liknar en liggande fyrkant. Kan ni byta håll, skicka stenen i andra riktningen? Ni kan utmana er ännu mer genom att prova fortsätta på samma sätt med två stenar samtidigt. 

Tankeställare

I forskning där tjejer och killars rörelseförmåga jämförs tilldelas killar ofta högre poäng på uppgifter som innebär att kasta och fånga saker, samtidigt som tjejer brukar tilldelas högre poäng på rörelseuppgifter som kräver koordination och känsla för rytm, så som “hoppsasteg”. Läs mer här >

Skillnaderna i rörelseförmåga är inte medfödda, utan konsekvenser av att barn får olika möjligheter och behandlas olika under sin uppväxt.  

På vilka sätt kan du bidra till att alla människor får lika bra möjligheter till ett aktivt och hälsosamt liv, oavsett könstillhörighet? 

Change the game inleder samarbete med IPLA

Kolla in

Q&A med talare
Change the game
2023

Kolla in

Vår nya podd:
Rörelserevolutionen

Kolla in